ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА ИМУНИЗАЦИЈА – СЕ ЗГОЛЕМУВА ОПФАТОТ НА ВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА

Викендов во Градски парк, под мотото „Заштитуваме генерации“ ја одбележавме Европската недела на имунизација, заедно со омилените детски ликови „Биби и Боби“ и дечиња со балетска точка.

Настанот е организиран од Министерството за здравство, заедно со Институт за јавно здравје, Светска здравствена организација и Детскиот фонд на Обединетите нации, поддржани од УСАИД и Европската унија.

Имунизацијата е значаен сегмент за градење колективен имунитет, за спречување епидемии и за обезбедување здрави поколенија.

Сподели на:

Related Posts