Day: декември 16, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВА МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ВО ОБ КУМАНОВО

Денеска, министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, беше во посета на Општата болница во Куманово, каде што се пушти во употреба новата медицинска опрема која за потребите на оваа здравствена установа ја обезбеди Министерството за здравство. Станува збор за ендоскопски столб и видео ларингоскоп кои наоѓаат примена во интервенции на повеќе типови заболувања.  -Континуирано […]