Day: јануари 20, 2022

РАБОТНА СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ СО УНИЦЕФ

Министерот за здравство, д-р Беким Сали имаше работна средба со претставници на УНИЦЕФ, на која се дискутираше за тековните активности на УНИЦЕФ, со посебен осврт кон активностите на националниот стратешки план (NATIONAL SRATEGY PLAN – RCCE), но и за КОВИД-19, како и околу темите, кои се однесуваат на комуникацијата за вакцините против КОВИД-19. Националниот стратешки […]

ПРОМЕНИТЕ ВО КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ЌЕ БИДАТ ВО НАСОКА НА ПРОШИРУВАЊЕ НА НЕЈЗИНИОТ СОСТАВ СО НОВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ КАДРИ

Промените во Комисијата за заразни болести ќе бидат во насока на проширување и дополнување на нејзиниот состав, со нови, професионални кадри од повеќе области. Во тек се дискусиите, а во таа насока денеска имав состанок со претседателот и секретарот на Комисијата, посочи министерот за здравство д-р Беким Сали. Професионалното работење на Комисијата за заразни болести […]