Day: јули 31, 2017

Панел дискусија во Министерството за здравство за придобивки од доењето

Во Министерството за здравство вчера се одржа панел дискусија, во пресрет на Светска недела на доење, што годинава од 1 до 7 август, се одбележува под мотото „Сите заедно да го одржиме доењето“. Република Македонија има изготвено Програма за мајки и деца, Акциски план за исхрана, Стратегија за сексуално и репродуктивно здравје, изготвен е и […]