Day: јануари 31, 2018

ДЕЖУРНИТЕ ПУНКТОВИ ВО СКОПЈЕ ВО СЛУЖБА НА ГРАЃАНИТЕ

Министерството за здравство ги информира граѓаните дека на подрачјето на град Скопје редовно функционираат осум дежурни пунктови во служба на сите пациенти, кои имаат потреба од здравствена услуга во ноќните часови. Апелираме сите пациенти, вклучувајќи ги и најмладите пациенти, доколку имаат потреба најпрво да се обратат до дежурните пунктови во поликлиниките на подрачјето на Скопје, […]

ДЕМАНТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Во врска со објавените наводи во дел од медиумите дека не е пријавена имотната состојба на министерот за здравство до Државната комисија за спречување корупција, информираме дека министерот за здравство, д-р Венко Филипче во целост го има запазено рокот за пријавување на имотот, односно поднесена е пријава на 25.01.2018, во рамки на законскиот рок и […]

ЕВРОПСКА НЕДЕЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА

Во Министерството за здравство се одржа прес конференција по повод одбележување Европска недела за превенција од рак на грло на матка, што годинава се одбележува во периодот од 28 јануари, до 03. февруари. -Министерството за здравство е посветено на континуирано унапредување на превенцијата од ова заболување и токму со цел рана превенција, а истовремено и […]