Day: февруари 16, 2018

РЕАКЦИЈА ВО ВРСКА СО ИНФОРМАЦИИТЕ ОД АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ НА МАКЕДОНИЈА

Министерството за здравство ја информира јавноста дека веќе ги контактираше архитектите и се очекува и заедничка средба која ќе се одржи во текот на следниве денови. На оваа средба на која ќе присуствува и министерот за здравство, д-р Венко Филипче би се сослушале сите аргументи, предлози и мислења на стручната фела во врска со изградбата […]

АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ВО ЦЕНТАРОТ ЗА ЗАВИСНИЦИ КИСЕЛА ВОДА

Во насока на унапредување на условите во Центарот за зависници во Кисела Вода, денеска е спроведена акција за расчистување на медицинскиот отпад околу центарот, организирана од општина Кисела Вода, невладината организација ХОПС – опција за здрав живот, со поддршка од Министерството за здравство. Во акцијата беа вклучени 30 сезонски работници, како и членови од невладината […]

РАБОТНА СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска оствари работна средба со амбасадорот на Кралството Холандија, Вилем Ваутер Пломп. На средбата стана збор за можностите за подигнување на квалитетот на здравствените услуги, како и подобра соработка во повеќе сегменти на здравствениот систем.