Day: април 11, 2018

МАКЕДОНИЈА ПРВА ЗЕМЈА ВО РЕГИОНОТ КОЈА ГО ПРЕЗЕМА ДРЖАВНОТО ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ ЗА ХИВ И ТУБЕРКУЛОЗА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска оствари средба со генералниот конзул и директор на правниот оддел на Секретаријатот на Глобален фонд, Рутгер де Вит Вијнен. На средбата, на која беа присутни и претседавачот на националниот координативен механизам за ХИВ и туберкулоза, Христијан Јанкулоски и членот на управниот одбор на Глобален фонд за земјите од […]

ПОКАЧУВАЊЕ НА КОЕФИЦИЕНТИТЕ ЗА ИСПЛАТА НА ДЕЖУРСТВАТА И НОЌНИОТ ТРУД

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче одржа работна средба со претседателот на Самостојниот синдикат на универзитетските клиники, д-р Горан Беговиќ и претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита, д-р Љубиша Каранфиловски. Преговорите за исплата на дежурствата и ноќниот труд на докторите, медицинските сестри, транспортерите, гипсерите и протетичарите се во финална фаза. Дежурствата […]