Day: јули 9, 2018

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА ШТИП – РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТАР СО НОВИ И СОВРЕМЕНИ УСЛУГИ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

Министерот за здравство, Вено Филипче, заедно со државниот секретар, Владимир Милошев викендов беа во посета на Клиничка болница Штип, каде беше одржана работна средба со раководството и заденички беше направена обиколка на неколку одделенија и на заеднички состанок се дискутираше за предизвиците со кои се соочуваат и секојдневните проблеми, како и за приоритетите и новитетите кои […]

ПОЧНАТА НАБАВКА НА 12 АМБУЛАНТНИ ВОЗИЛА ЗА СЛУЖБИТЕ ЗА ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ

Министерството за здравство почна јавна набавка на 12 амбулантни возила за службите за Итна медицинска помош. Дополнително, очекуваме уште 3 возила за Итна медицинска помош од донација во следниот период. Целта е зголемување на капацитетите на здравствените установи со возила за ИМП. Возилата ќе бидат распределени во установите каде е најкритична состојбата и каде е […]