ПОЧНАТА НАБАВКА НА 12 АМБУЛАНТНИ ВОЗИЛА ЗА СЛУЖБИТЕ ЗА ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ

Министерството за здравство почна јавна набавка на 12 амбулантни возила за службите за Итна медицинска помош. Дополнително, очекуваме уште 3 возила за Итна медицинска помош од донација во следниот период.

Целта е зголемување на капацитетите на здравствените установи со возила за ИМП. Возилата ќе бидат распределени во установите каде е најкритична состојбата и каде е констатиран поголем недостиг од возила.

Сподели на:

Related Posts