Day: август 9, 2018

ПРЕПОРАКИ ЗА ЗАШТИТА ОД ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ

-Со цел заштита на населението од високите температури, се препорачува во периодот од 10 до 17 часот кога е најтоплиот период од денот да се избегнува напорна физичка активност, вклучувајќи и спорт и рекреативни активности. -Да се консумира голема количина течност, да се внесува помало количество храна која не содржи многу маснотии и шеќер, а да се […]