Day: септември 26, 2018

ОБУКА ЗА КРЕАТОРИТЕ НА ПОЛИТИКИ СО ПОДДРШКА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ОН ЗА БОРБА СО ДРОГА И КРИМИНАЛ

Државниот секретар на Министерство за здравство д-р Владимир Милошев присуствуваше на тридневна обука за креаторите на политики, во организација на Министерството за здравство во соработка и со поддршка од Канцеларијата на ОН за борба со дрога и криминал (УНОДЦ). Целта на оваа обука е примена на меѓународни стандарди за третман на зависници од дрога и превенција. Обуката има […]