Day: октомври 13, 2018

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО РАБОТИ СОГЛАСНО ПОТРЕБИТЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ И НЕМА ДА ДОЗВОЛИ НЕДОСТИГ ОД ИНСУЛИН

Во врска  со објавата на Телевизија 24 – „Дијабетичарите во Охрид оставени на милост и немилост“, Министерството за здравство ги демантира инсинуациите и шпекулациите изнесени во текстот, дека за дијабетичарите од Охрид има недостиг на инсулин и дека е со различен квалитет. Потенцираме дека сите видови инсулин, кои влегуваат во Република Македонија се контролираат во […]