Day: октомври 31, 2018

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ЗДРАВЈЕТО НА ЛУЃЕТО Е ОД КРУЦИЈАЛНА ВАЖНОСТ ЗА ЕКОНОМСКИОТ НАПРЕДОК НА МАКЕДОНИЈА

Министерот за здравство доц.д-р Венко Филипче, денеска беше дел од големата конференција „Развој на човечкиот капитал и економскиот раст во земјите на Западниот Балкан“ во организација на Министерство за финансии и Светска банка, на која имаше свое обраќање, на кое потенцира дека Министерство за здравство е клучно за подобрување на човечкиот капитал во земјата. Инвестирањето […]

ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТ ЗА МЕЃУГРАНИЧНА СОРАБОТКА

Делегација од Министерството за здравство, денеска е на работна средба во Солун, Грција на која се зборува за почеток на имплементација на проект за меѓугранична соработка на Република Македонија и Република Грција, во рамки на ИПА фондовите за прекуграничната соработка. На средбата присуствуваат и претставници од Општа болница во Гевгелија и Клиничката болница од Битола […]