Day: ноември 17, 2018

НАБАВЕНИ 12 НОВИ АМБУЛАНТНИ ВОЗИЛА, ЗАЈАКНАТА Е ИМП

Министерството за здравство, вчера спроведе електронска аукција и обезбеди 12 возила за Итната медицинска помош (ИМП). На денешната прес-конференција, министерот Доц. д-р Венко Филипче потенцираше дека за оваа набавка, министерството испланира 30 милиони и 500 илјади денари, но по спроведената електронска аукција, постигната е цена во вкупен износ од 18 милиони и 300 илјади денари. […]