Day: јануари 27, 2019

ВНУКАТА НА МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ Е ВАКЦИНИРАНА ПО РЕДОВНИОТ КАЛЕНДАР ЗА ИМУНИЗАЦИЈА, СООДВЕТЕН ЗА НЕЈЗИНАТА ВОЗРАСТ

Информациите на социјалните медиуми дека министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче ја вакцинирал неговата внука Илина од МРП вакцина е лажна вест! На социјалната мрежа Фејсбук, министерот Филипче објави информација и фотографија како ја вакцинира внуката со вакцина од редовниот календар на имунизација, со цел со неговиот личен пример да и покаже на јавноста […]