Day: февруари 21, 2019

СО РЕНОВИРАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО ВЕЛЕС, ПАЦИЕНТИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОКВАЛИТЕТНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска беше во посета на Здравствениот дом Велес, каде заедно со директорот Николчо Димовски ги посети реновираните простории во Здравствениот дом и комплетно обновената итна медицинска помош. Исто така изграден е и лифт кој значително ќе им го олесни пристапот на лицата со инвалидитет во оваа здравствена установа.  […]

ФИЛИПЧЕ: МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ СЕ НАШИОТ ФОКУС И ПРАВИМЕ СЀ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА НИВНИОТ СТАТУС, КВАЛИТЕТОТ НА ЕДУКАЦИЈАТА И УСЛОВИТЕ ВО КОИШТО РАБОТАТ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, утрово се сретна со претставници од Здружението на лекари специјализанти, Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари и со Клубот на млади лекари. -Младите лекари се нашиот фокус и правиме сѐ за подобрување на нивниот статус, квалитетот на едукацијата и условите во коишто работат. Во текот на септември 2019 […]