Day: април 8, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ГО ПОСЕТИ ЗДРАВСТВЕН ДОМ ТЕТОВО И ОСТВАРИ СРЕДБА СО РАКОВОДСТВОТО И ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОВАА ЈЗУ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска го посети Здравствениот дом во Тетово, каде оствари средба со раководството и вработените во оваа јавна здравствена установа.  -Задоволен сум како се зајакнува капацитетот на Здравствениот дом во Тетово, но и како раководството домаќински се грижи за здравствената установа. Почнавме со вистинска грижа за нашите здравствени работници. […]

МЛАДИТЕ СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА СЕ НАШИТЕ ИДНИ ЛЕКАРИ И ДВИГАТЕЛИ ВО ОПШТЕСТВОТО, КОИ ТРЕБА ДА БИДАТ ВКЛУЧЕНИ ВО ПРОЦЕСИТЕ НА ОДЛУЧУВАЊЕ И КРЕИРАЊЕ ПОЛИТИКИ ВО ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска имаше свое обраќање по повод 07 април-Светскиот ден на здравјето на Факултетот за медицински науки при Универзитетот во Тетово. Во своето обраќање, министерот Филипче потенцираше дека младите студенти по медицина се нашите идни лекари и двигатели во општеството, кои треба да бидат вклучени во процесите на одлучување […]