Day: август 22, 2019

ПОДОБРЕНИ УСЛОВИТЕ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ ВО СПЕЦИЈАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ЗА БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА „ЛЕШОК“

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска ја посети Специјализираната болница за белодробни заболувања и ТБЦ-Лешок и оствари средба со директорот д-р Исмаил Ваити и вработените во оваа здравствена установа, каде се информираа за активностите кои се спроведени во изминатиот период, со цел подобрување на здравствената заштита за сите граѓани.   Со одобрени средства на […]