Day: септември 7, 2019

НАПАД ВРЗ ЗДРАВСТВЕН РАБОТНИК И ЗДРАВСТВЕН СОРАБОТНИК ПРИ ВРШЕЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНА ДЕЈНОСТ Е НЕДОЗВОЛИВО И КАЗНИВО СПОРЕД ЗАКОН

Здравствените работници се грижат за здравјето на сите граѓани во нашата држава. Тие се оние кои прават сѐ за да спасат човечки животи. Напад врз здравствен работник и здравствен соработник при вршење на здравствена дејност е недозволиво и казниво според закон. Според Законот за здравствена заштита, член 304-г: (1) Тој којшто ќе нападне или сериозно […]

ДЕЛЕГАЦИЈА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НА СЕМИНАР ЗА ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА ВО КИНА

Во рамките на Семинарот за традиционална кинеска медицина (ТКМ) за здравствени работници во Таијан Кина, претставници на Министерството за здравство имаа средба со У Јим, директор на здравствената комисија од Шанкси провинцијата, воедно и член на Националната комисија за здравство на Народна Република Кина. На средбата беше истакната досегашната успешна соработка помеѓу двете земји, но […]