ДЕЛЕГАЦИЈА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НА СЕМИНАР ЗА ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА ВО КИНА

Во рамките на Семинарот за традиционална кинеска медицина (ТКМ) за здравствени работници во Таијан Кина, претставници на Министерството за здравство имаа средба со У Јим, директор на здравствената комисија од Шанкси провинцијата, воедно и член на Националната комисија за здравство на Народна Република Кина.

На средбата беше истакната досегашната успешна соработка помеѓу двете земји, но и идните проекти за соработка во здравството на полето на едукацијата, здравствениот персонал во делот на ТКМ на универзитети во Кина и престој на експерти/еминентни професори по ТКМ во Република Северна Македонија. Исто така беше истакната можноста за едукација на наши лекари по други специјалности од медицината на Универзитетски клиники, но и можноста за развивање на проекти за подобрување на условите во здравствените установи ширум земјата.

Сподели на:

Related Posts