Day: септември 22, 2019

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО НАБАВИ АПАРАТ ЗА ДИЈАГНОСТИКА ЗА БОЛЕНИТЕ ОД ВИЛСОН

Тим од Mинистерството за здравство, денеска беше дел од хуманитарната штафетна трка „Подај рака 2019“ како поддршка на заболените од ретката болест Вилсон, која се одржа кај Школка во Градскиот Парк во Скопје. Министерството за здравство, за првпат годинава успеа да обезбеди апарат со кој се мери количината на бакар која се таложи во црниот […]