Day: октомври 3, 2019

ОД ДЕНЕСКА ВОЛОНТЕРИ НА ЦРВЕН КРСТ КАКО ВОДИЧИ ЗА ПОЛЕСНО СНАОЃАЊЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ ВО КОМПЛЕКСОТ КЛИНИКИ ВО СКОПЈЕ

Петнаесет волонтери ќе помагаат за полесно снаоѓање на пациентите во  Клиничкиот кампус „Мајка Тереза“ во Скопје. Проектот се спроведува во соработка со Министерството за здравство на Република Северна Македонија и Црвениот Крст на Град Скопје.  Волонтерите се лоцирани на на седум најфреквентни локации во комплексот клиники, во периодот од 8:30 до 12 часот, секој работен […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: СО УКИНУВАЊЕТО НА КВОТИТЕ ЗА ЛЕКОВИ НА РЕЦЕПТ ПАЦИЕНТИТЕ СО ДОСТАПНИ ЛЕКОВИ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ МЕСЕЦ БЕЗ НИКАКВО ОГРАНИЧУВАЊЕ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче во вчерашната дебатна емисија „Економски магазин“ на Алсат-М телевизија посочи дека со укинувањето на квотите за лекови на рецепт граѓаните ќе имаат достапни лекови во текот на целиот месец без никакво ограничување. „Достапни ќе бидат сите лекови од позитивната листа на лекови за коишто матичниот лекар ќе препише […]