Day: октомври 7, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ВО ПОСЕТА НА АПТЕКИ ВО ГЕВГЕЛИЈА: ГРАЃАНИТЕ ИМААТ ДОСТАПНИ ЛЕКОВИ ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска посети неколку аптеки во Гевгелија, кадешто на лице место се информираше како тече мерката со укинувањето на квотите за лекови на рецепт. „Граѓаните во секое време ја подигнуваат својата терапија и повеќе не стравуваат дека можат да останат без потребниот лек. Тие се снабдени со лекови во […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА СРЕДБА СО ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО ГЕВГЕЛИЈА: ПОЗДРАВЕНА МЕРКАТА ЗА УКИНУВАЊЕ НА КВОТИТЕ ЗА ЛЕКОВИ НА РЕЦЕПТ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска оствари средба со Здружението на пензионери-Гевгелија, на која разговарaа за пакетот мерки што Министерството за здравство ги спроведува за унапредување на здравствениот систем во Република Северна Македонија. „Денеска го отворивме новото одделение за акутни состојби во ЈЗУ Психијатриска болница-Негорци. Во фаза е подобрување на условите во Општата […]

ОД ТЕМЕЛ ИЗГРАДЕНО НОВО ОДДЕЛЕНИЕ ЗА АКУТНИ СОСТОЈБИ ВО ПСИХИЈАТРИСКА БОЛНИЦА – НЕГОРЦИ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, заедно со државниот секретар, д-р Владимир Милошев денеска ја посетија Психијатриската болница-Негорци, во Гевгелија по повод отворање ново одделение за акутни состојби во психијатријата, во рамки на оваа јавна здравствена установа. Новото одделение е изградено од темел, на место на постојното одделение, кое беше од дрвена конструкција и во […]