Day: ноември 13, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: 134 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ПОЧНАА СО ШЕСТ МЕСЕЧНА РАБОТА ВО СЛУЖБИТЕ ЗА ПАТРОНАЖНА ДЕЈНОСТ

Од понеделникот, 134 медицински сестри почнаа со шест месечна платена работа во Службите за патронажна дејност во 17 здравствени домови и во 2 општи болници со проширена дејност на територија на Република Северна Македонија. Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче ги посети и им посака успешен старт на медицинските сестри во Здравствениот Дом во […]

ВО ГОСТИВАРСКАТА БОЛНИЦА ИНСТАЛИРАН НОВ ДИГИТАЛЕН РЕНДГЕН АПАРАТ

Инсталиран е нови дигитален рендген апарат во Општа болница во Гостивар, кој од наредната недела ќе биде пуштен во употреба за пациентите од овој регион. Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче ја посети болницата и информираше дека извршена е реконструкција на оперативниот блок и изолација на кровна тераса.  -Извршена е реконструкција на оперативниот блок, […]