Day: декември 1, 2019

АНКЕТАТА НА ДЕТЕКТОР ПОКАЖА: 54,3% ОД ГРАЃАНИТЕ СМЕТААТ ДЕКА АПТЕКИТЕ СЕ ДОБРО СНАБДЕНИ СО ЛЕКОВИ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ МЕСЕЦ

Според анкетата која за потребите на Детектор во месец ноември ја изработи Институтот за политички истражувања Скопје покажа дека 54,3% од граѓаните сметаат дека аптеките се добро снабдени со лекови на рецепт во текот на целиот месец. Во месец јуни 2019 година, процентот изнесувал 45,6%, што претставува зголемување за 8%. Со укинувањето на квотите за […]