Day: декември 26, 2019

ПЛАТИТЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО АДМИНИСТРАЦИЈА ВО ЗДРАВСТВОТО ВО ДВА НАВРАТА СЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 5%, ОДНОСНО КУМУЛАТИВНО ЗА 10%

Администрацијата и помошно-техничкиот персонал во здравствениот сектор се дел од целокупната јавна администрација. Министерство за здравство иницираше состаноци за проверка на можноста за изземање на здравствената администрација од останатата за што досега се остварени неколку средби, но потенцираме дека за ова се потребни законски измени. Разговорите на оваа тема продолжуваат и следната година, но до […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ЗА ДВЕ ГОДИНИ РЕАЛИЗИРАНИ НАД 30 ПРОЕКТИ ВО БОЛНИЦАТА ВО КАВАДАРЦИ – РЕНОВИРАНО ДЕТСКО ОДДЕЛЕНИЕ, НОВ УРГЕНТЕН ЦЕНТАР И СОВРЕМЕНА ОПРЕМА ЗА ИНТЕРНОТО ОДДЕЛЕНИЕ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче денеска ја посети Општата болница со проширена дејност Кавадарци. -Во изминативе две години се спроведени повеќе од 30-тина проекти во оваа установа, со што е значително зголемено нивото на здравствена заштита на нашите пациенти и воедно е остварена примарната цел за приближување на медицината до крајните корисници. Извршено е […]