Day: декември 29, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ОД УТРЕ ФУНКЦИОНИРА МИКРОБИОЛОШКАТА ЛАБОРАТОРИЈА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и директорот на Градската општа болница „8 Септември“ Христиан Костов, денеска ја промовираа микробиолошката лабораторија, која од утре ќе биде пуштена во употреба и достапна за македонските осигуреници. „Од утре ќе биде во функција новата микробиолошка лабораторија, со што ќе може да се употребува за анализа на податоци. […]