Day: јануари 15, 2020

СО МЕРКИТЕ КОИШТО ГИ ПРЕЗЕДОВМЕ ВО ИЗМИНАТИВЕ ДВЕ ГОДИНИ ОТВОРАМЕ ОПЦИИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА МЛАДИТЕ ДОКТОРИ

Министерот за здравство доц. д-р. Венко Филипче, денеска, оствари средба со најдобрите студенти на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” од академската 2018/2019 година, коишто оствариле 10,00 просек. Им честита на постигнатиот успех и им посака градење кариерата во нашата држава, каде што значително се подобрени условите за вработувањата за младите и просперитетни […]

И СОРАБОТНИЦИТЕ ВО СЕКТОРОТ НА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ЌЕ ДОБИЈАТ ДОПОЛНИТЕЛНО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ОД 5%

Дополнително зголемување на платите од 5% ќе добијат и соработниците во секторот на јавното здравство. Покачувањето на платите на соработниците ќе започне од јуни 2020 година. Јавното здравство во текот на 2019 и со тоа што ќе следи во тековната година добива рекордно зголемување на платите во сите сектори. Здравствените кадри за првпат во постоењето […]