Day: март 16, 2020

НЕМА НОВОДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПАЦИЕНТИ-ОД ДЕНЕСКА СЕ ВОВЕДУВА ТЕЛЕФОНСКА ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНИ И РАНЛИВИ ГРУПИ ОД КЛИНИКАТА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА

Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната редовна прес-конференција информираше дека нема новодијагностицирани пациенти, а првата пациентка кај која беше дијагностициран вирусот, денеска, е пуштена на домашно лекување, во сосем добра клиничка состојба. – Контролната слика на белите дробови, покажа дека нема големи последици, може да се упати на домашно лекување, а ќе повторам дека […]

ПРВАТА ПАЦИЕНТКА СО КОРОНА ВИРУС ДЕНЕСКА ЗАМИНУВА НА ДОМАШНО ЛЕКУВАЊЕ

Министерството за здравство информира дека првата пациентка со корона вирус денеска заминува на домашно лекување. Таа беше по вторпат тестирана по дијагностицирањето на вирусот според насоките и препораките на Светската здравствена организација. Здравствената состојба на пациентите позитивни на КОВИД-19 кои се лекуваат на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби е стабилна. Во стабилна состојба […]