Day: март 24, 2020

УПАТСТВО ЗА ГРАЃАНИТЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС КАЈ МАТИЧЕН ЛЕКАР

Закажувањето на земање брисеви од вчера се врши и преку матичните лекари. Доколку граѓаните имаат некој од следните симптоми: сува кашлица, висока температура, треска или отежнато дишење, најпрвин треба да се јават по телефон кај својот матичен лекар. Заради заштита на сопственото здравје и здравјето на другите граѓаните не смеат да одат во ординација, туку […]