Day: април 3, 2020

ТЕЛЕФОНСКА ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА И ЗА ТРУДНИЦИТЕ И РОДИЛКИТЕ, ЛИЦАТА СО НАРУШЕН СЛУХ, ГОВОР И ГЛАС, КАКО И ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК ВО ПЕРИОД СО СПРАВУВАЊЕТО СО КОРОНАВИРУСОТ

Министерството за здравство информира дека во соработка со Клиниката за психијатрија отворени се уште 3 нови телефонски броеви за психолошка поддршка за трудниците и родилките, лицата со нарушување на слухот, говорот и гласот, како и психолошка поддршка за лица во самоизолација на албански јазик во периодот со справувањето со КОВИД-19 во Република Северна Македонија. На […]