Day: април 11, 2020

СЕ ИСТРАЖУВА СЛУЧАЈОТ СО ВЕЛЕШАНКАТА, СЕ ВКЛУЧУВААТ ПОВЕЌЕ ИНСТИТУЦИИ

По наодот дека починатата велешанка е позитивна на коронавирус, која со својот син беше пронајдена мртва пред два дена, Министерството ја проширува истрагата во која се вклучуваат повеќе институции. Денес во Институтот за јавно здравје се прави уште една анализа на материјалот кој е земен од трахеата за да се потврди позитивниот резултат на коронавирус. Што […]