Day: април 12, 2020

ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ ОБЕЗБЕДЕНА И ПРЕДАДЕНА Е ТЕРАПИЈАТА ЗА 3 МЕСЕЦИ

Министерството за здравство информира дека обезбедени и предадени се таблетарните лекарства за лицата со ретки болести кои се заведени во електронскиот регистар за ретки болести за месеците април, мај и јуни. Оваа група на пациенти се обезбедени со неопходната терапија за периодот којшто следува. Оние пациенти кои примаат ампуларна терапија е обезбеден сигурен и изолиран […]