Day: ноември 13, 2020

702 ПАЦИЕНТИ СО СИМПТОМИ НА КОВИД-19 СЕ ЛЕКУВААТ ВО БОЛНИЦИТЕ ВО ЗЕМЈАВА, СЛОБОДНИ МЕСТА ИМА ВО РЕЧИСИ СИТЕ КОВИД ЦЕНТРИ

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во земјава е пријавено дека се лекуваат 569 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот, Во регионалните центри во Битола и Штип се хоспитализирани дополнителни 133 болни, со што вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на ковид-19 вирусот кои болнички се лекуваат во ковид центрите е 702Во […]

ВО КОВИД ЦЕНТРИТЕ ВО СКОПЈЕ ЗА 24 ЧАСА ХОСПИТАЛИЗОИРАНИ 40 ПАЦИЕНТИ СО СИМПТОМИ НА КОВИД-19

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се примени нови 40 пациенти позитивни и суспектни на вирусот на ковид – 19. На интерните клиники имало вкупно10 приеми и тоа 6 во ковид центарот на Клиниката за Кожни болести и 4 пациенти биле хоспитализрани на Институтот за белодробни заболувања и ТБЦ. На Клиниката за […]