Day: ноември 20, 2020

ФИЛИПЧЕ: ВО НАРЕДНИТЕ ДЕНОВИ ОБЕЗБЕДУВАМЕ УШТЕ 50 ЛЕГЛА ЗА КОВИД ПАЦИЕНТИ НА КЛИНИКАТА ЗА УВО, НОС И ГРЛО

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, утрово направи обиколка низ интерните клиники во клиничкиот кампус „Мајка Тереза“. Тој го посети и новоотворениот ковид центар на Клиниката за очни болести, кој од утрово почна со работа. – Целиот здравствен систем е координиран и усогласен со сите јавноздравствени установи. Во сите установи работи стручен медицински кадар. […]

ФИЛИПЧЕ: ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ПРЕМОРЕНИ, НО НЕ СЕ ОТКАЖУВААТ, ДА ГИ ПОДДРЖИМЕ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, вчера, по 10. седница на советот за безбедност истакна дека сега е најтешкиот период во справувањето со коронавирусот, а здравствените работници се под огромен притисок, но не се откажуваат. -Насекаде се истите мерки имплементирани. Помалку или повеќе тоа се модификации на истите принципи на превенција на спречување на […]