Day: декември 16, 2020

ЦЕЛОСНО РЕНОВИРАН И ОПРЕМЕН ОДДЕЛОТ ЗА НЕОНАТОЛОГИЈА НА КЛИНИКАТА ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ

Одделот за неонатологија на Клиниката за детски болести е целосно реновиран од компанијата „Макстил“ и набавена е потребната опрема и апарати. Станува збор за реконструкција на простор од 400 метри квадратни, како и набавка на опрема за фототерапија, со што се овозможува подобро функционирање на одделот, кој е единствен од ваков тип во државата. Донацијата […]

РЕГИСТРИРАНИ 865 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 75597, оздравени 641 – ПОЧИНАТИ 25 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2889 тестирања, а регистрирани се 865 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-330, Куманово-28, Дебар-12, Штип-22, Прилеп-47, Тетово-42, Струга-24, Велес-35, Битола-42, Охрид-36, Кавадарци-38, Гостивар-29, Гевгелија-33, Струмица-25, Крива Паланка-3, Радовиш-14, Крушево-1, Кочани-13, Пробиштип-4, Демир Хисар-1, Македонски Брод-1, Пехчево –2, Берово-4, Валандово-3, Делчево-15, Кратово-2, Свети Николе-8, Кичево-18, […]