Day: јануари 26, 2021

РЕГИСТРИРАНИ 394 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 91555, ОЗДРАВЕНИ 387 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 9 ЛИЦA

Министерството за здравство информира согласно податоците од Инситутот за јавно здравје, во последните 24 часа се направени 2236 тестирања, а регистрирани се 394 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 190, Кавадарци – 29, Велес – 19, Делчево – 16, Куманово – 14, Охрид – 12, Дебар – 12, Гостивар – 11, Прилеп – 7, Штип […]

РЕГИСТРИРАНИ 444 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 91161, ОЗДРАВЕНИ 894 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 21 ЛИЦЕ

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2518 тестирања, а регистрирани се 444 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-209, Куманово-26, Тетово-13, Прилеп-5, Гостивар-12, Штип-8, Битола-8, Велес-26, Охрид-26, Струмица-8, Кавадарци-32, Струга-11, Кичево-10, Свети Николе-1, Гевгелија-3, Ресен-1, Крива Паланка-3, Радовиш-5, Делчево-16, Пробиштип-3, Виница-3, Демир Хисар-1, Македонски Брод-2, Богданци-2, Кратово-3, Демир Капија-6 и Пехчево-1. […]