Day: септември 24, 2021

ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 1.482.287 ДОЗИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 703.878 ГРАЃАНИ

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек е и теренска вакцинација. Вкупно се аплицирани 1.482.287 дози вакцини, а ревакцинирани се 703.878 граѓани. Вчера вкупно се вакцинирале 7.518 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 1.624 граѓани. 55% од населението над 40 години имаат примено барем една доза вакцина. 31% од населението […]