Day: септември 28, 2021

47% ОД НАСЕЛЕНИЕТО НАД 18 ГОДИНИ ВАКЦИНИРАНО СО ПРВА ДОЗА ВАКЦИНА

На територијата на целата држава вакцинацијата се одвива со добро темпо, заклучно со 26 септември, со една доза на вакцина против Ковид-19 се вакцинирани 46,9% од населението над 18 годишна возраст. Кај лицата над 40 годишна возраст опфатот со една доза изнесува 55%, кај лицата меѓу 18-39 години опфатот со една доза вакцина изнесува 31%. […]