Day: јануари 25, 2022

СРЕДБА СО АМБАСАДОРКАТА НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА – ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ПРЕКУ СКЛУЧУВАЊЕ ФОРМАЛЕН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА ВО ПОВЕЌЕ ОБЛАСТИ НА ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство, д-р Беким Сали, денес оствари средба со амбасадорката на Велика Британија во Република Северна Македонија, Н.Е. Рејчел Галовеј на која се заблагодари за поддршката на Обединетото Кралство за време на КОВИД пандемијата, вакцинацијата и нејзиното влијание врз здравствениот систем. На средбата, министерот за здравство, д-р Беким Сали изрази интерес за продлабочување на […]