Day: јануари 26, 2022

РЕГИОНАЛНА ОБУКА НА СЗО ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ НА ЛАБОРАТОРИИ

Државниот секретар во Министерството за здравство, г. Јусуф Хасани учествуваше на регионална обука за ментори за имплементацијата на системот за управување со квалитетот на лабораториите во оранизација на Светска здравствена организација.Свое учество на оваа работилница имаа г-ѓа Ан Јохансен, претставничка на канцеларијата на СЗО, претставници од регионалната канцеларија на СЗО за Европа како и претставници […]