Day: февруари 8, 2022

МИНИСТЕРОТ САЛИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА Р. ИТАЛИЈА, АНДРЕА СИЛВЕСТРИ

Во духот на традиционалната поддршка на Италија за здравствениот сектор во нашата држава беше денешната средба на министерот за здравство, Беким Сали со неговата екселенција, амбасадорот на Р.Италија, Андреа Силвестри.На средбата, министерот Сали изрази благодарност за донацијата од 250.380 вакцини на компанијата „Фајзер“, со цел зголемување на опфатот со имунизација во нашата држава. Исто така, […]