Day: март 31, 2022

САЛИ: КРВОДАРУВАЊЕТО Е НАЈВИСОК ЧИН НА АЛТРУИЗАМ, ПОСАКУВАМ СИТЕ ДА ИМАМЕ ДОБРО ЗДРАВЈЕ И ДА МОЖЕ ДА ДАРУВАМЕ КРВ

Дарувањето крв е највисок чин на алтруизам и тоа е чест само на здравите луѓе. Го организираме крводарувањето во пресрет на 7 Април – Светски ден на здравјето и пред почетокот на Светиот месец–Рамазан. Посакувам сите да имаме здравје и да имаме можност за крводарување, изјави денеска министерот за здравство Беким Сали, кој даруваше крв […]