Day: април 4, 2022

РАБОТЕН СОСТАНОК НА НАЦИОНАЛНОТО ЗДРУЖЕНИЕ НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, ТЕХНИЧАРИ И АКУШЕРКИ СО МИНИСТЕРОТ И ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО Д-Р САЛИ И Д-Р РЕНДЕВСКИ

Се одржа работна средба на претставници од Националното здружение на медицински сестри, техничари и акушерки на Република Северна Македонија со министерот и заменик министерот за здравство, д-р Сали и д-р Рендевски, на која се разговараше за суштинските прашања од областа на сестринството. Еден од приоритетите е изработката на закон за сестринска дејност со кој би […]