Day: мај 11, 2022

„МЛАДИТЕ ЈА ПРЕЗЕМААТ ВЛАДАТА“, ДЕЛ ОД РЕГИОНАЛНАТА МЛАДИНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА #THINKFORWARD: YOUTH ACTION NOW!, ОРГАНИЗИРАНА ОД ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕУ КАКО ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА ЕВРОПСКА ГОДИНА НА МЛАДИТЕ

Пред премиерот Ковачевски и членовите на Владата на темата за регионална соработка и помирување говореше Бленди Ходаи, за менталното здравје на младите говореше Мимоза Серафимовска а за климатските промени и зелениот одговор на ЕУ, Марија Бургиева. Тие укажаа на неопходноста да се чуе нивниот глас и потребата да бидат поинтегрирани во донесувањето на одлуки во […]

MИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ ЗАЕДНО СО ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ДОЦ. Д-Р ВЛАДИМИР РЕНДЕВСКИ, ПРИСУСТВУВАШЕ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

Mинистерот Беким Сали заедно со заменик министерот за здравство доц. д-р Владимир Рендевски, присуствуваше на свечената академија по повод одбележување на Меѓународниот ден на медицинските сестри и неделата на сестринството, во организација на Националното здружение на медицински сестри, техничари и акушерки (ЗМСТАМ). – Улогата на медицинските сестри во справувањето со пандемијата, како и постепеното нормализирање […]