Day: март 7, 2023

МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ ОДРЖА ПРВА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, денеска ја одржа првата средба со претставници на синдикалните организации од областа на здравството. На средбата стана збор за актуелните прашања за регулирање на статусот на здравствените работници, по што дијалогот ќе продолжи со сите надлежни институции, како што се Фондот за здравствено осигурување, Министерство за финасии и Министерството […]