МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ ОДРЖА ПРВА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, денеска ја одржа првата средба со претставници на синдикалните организации од областа на здравството. На средбата стана збор за актуелните прашања за регулирање на статусот на здравствените работници, по што дијалогот ќе продолжи со сите надлежни институции, како што се Фондот за здравствено осигурување, Министерство за финасии и Министерството за труд и социјална политика, во координација со Владата.  

-Синдикатите се наш партнер и во оваа прилика сакам да се заблагодарам за конструктивната соработка. Намерата и интересите се заеднички. За нивните барања ќе се разгледаат сите законски и финансиски можности за што поскоро нивно решавање, посочи министерот на средбата со синдикатите. 

Сподели на:

Related Posts