Day: март 16, 2023

МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ СО СВОЈОТ ТИМ ДАРУВАШЕ КРВ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ТРАНСФУЗИOЛОГИЈА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити, заедно со тим од Министерството за здравство, директори на јавни здравствени установи, доктори и здравствени работници, денеска, беа дел од крводарителна акција во пресрет на 17 март, Денот на основањето на Црвениот крст и Ден на крводарителството во РСМ.  Со цел промоција на хуманоста и подигнување на свесноста за […]