Day: март 20, 2023

СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, Д-Р фАТМИР МЕЏИТИ СО ПРЕТСТАВНИЧКАТА НА УНИЦЕФ, ПАТРИЦИЈА ДИЏОВАНИ

На денешната средба на министерот за здравство, д-р Фатмир Mеџити со претставничката на Фондот за деца на Обединетите нации (УНИЦЕФ), Патриција ДиЏовани, се дискутираа работните активности и полиња на потенцијална соработка за 2023 година. Во таа насока, Министерството за здравство со УНИЦЕФ ќе потпишат годишна програма, дизајнирана во насока на подобрување на квалитетот на здравствени […]

МЕЏИТИ НА СРЕДБА СО Д-Р АНЕ ЈОХАНСЕН: ЗАЕДНИЧКА ИНИЦИЈАТИВА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити оствари официјална средба со д-р Ане Јохансен, специјална претставничка на СЗО за Северна Македонија и шефица на Канцеларијата на СЗО во Скопје. На средбата се дискутираше за заедничките приоритети од областа на здравството и за активностите кои ќе се спроведуваат во претстојниот период, меѓу кои и иницијативата за зајакнување […]