Day: март 31, 2023

ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКАТА СЕ ОБРАТИ НА РАБОТИЛНИЦА ПОСВЕТЕНА НА БЕЗБЕДНОСТА НА ПАЦИЕНТИТЕ

-Безбедноста на пациентите претставува врвен приоритет за Министерството за здравство и поради тоа се стремиме дополнително да го подобриме квалитетот на здравствениот систем. Наш приоритет е да ги ставиме пациентите во центарот на здравствениот систем,  при тоа фокусирајќи се на нивните потреби. На тој начин, ќе се осигураме дека тие ја добиваат најдобрата можна нега […]